Del blanc i negre al color: El Corpus a Calafell

 

Corpus a Calafell 2021. Fotografia: Anna Romeu.

Va ser una de les solemnitats més esperades per la gent de Calafell durant molts anys i la seva època d'esplendor encara guarda dolços records per molta gent del nostre poble. Malgrat que la celebració al carrer es va perdre  farà gairebé 55 anys, la voluntat dels veïns i veïnes ha fet que torni als carrers de la manera més digna, recuperant tot aquell patrimoni material i immaterial que forma part de la festa.

Balcons engalanats pel Corpus. Fotografia: Anna Romeu.

Les campanes varen interpretar els tocs manuals tot anunciant la celebració de la festivitat, així com la processó va tornar a recórre els carrers del barri antic, amb un recorregut excepcional que va portar la Sagrada Forma de l'Església Parroquial a l'Església del Castell, lloc on té origen i es troba la primera referència de la celebració del Corpus Christi l'any 1680 on ja es menciona una processó.

Processó del Corpus al Castell. Fotografía: Norma Rodríguez.

Les catifes i altars van tornar a engalanar els carrers tot esperant el pas del Santíssim. Una bonica forma de crear germanor entre veïns, parròquies i associacions, i que durants molts mesos hem estat treballant colze a colze amb un mateix objectiu.

Moltes gràcies a tots per fer-ho possible.

Benedicció al poble des del Castell de Calafell. Fotografía: Joan Grífols.


Video-resum de la festivitat del Corpus a Calafell realitzat per Calafell Televisió.








Entrades populars