Calafell torna a celebrar la festivitat del Corpus Christi

Fa tot just una setmana, els carrers del Barri Antic de Calafell s'engalanaven per celebrar la festivitat del Corpus. La festivitat va començar el dijous de Corpus, amb la recuperació de l'acte litúrgic de la Vetlla i el repic general de les campanes amb motiu de la diada.

Vista general de la festivitat a la Plaça Catalunya, fotografia de Joan Grífols

Es varen confeccionar quatre catifes: a la plaça Catalunya i als carrers Torredembarra i de les Penyes. També es confeccionaren cinc altars en els quals es va enaltir la Sagrada Forma durant el pas de la Processó: a les places Catalunya, del Trinquet, carrers Barceloneta, de les Penyes i al Castell de Calafell.

Catifa de la nostra associació al Carrer de les Penyes, fotografia de Joan Grífols

Enguany la processó va ser més completa que altres anys, s'hi van sumar elements com la Creu Parroquial i els Gonfanons, i també l'estendard de les Filles de Maria de la Parròquia de Sant Pere que mai havia participat en la celebració del Corpus al poble. Es van mantenir els elements que es van recuperar l'any passat: l'estandard de les Filles de Maria de la Parròquia de la Santa Creu i el tàlem processional.

Volem agrair als socis de La Bota per la feina que han fet, a les Parròquies de Calafell, al Cor Orfeó per haver col·laborat un altre any més, als veïns que van engalanar els seus balcons i van realitzar catifes i altars i a l'Ajuntament de Calafell per la seva col·laboració. Si hi ha una festa que representa la unió i el treball en equip és la del Corpus i així s'ha demostrat un any més.

Altar de la Parròquia de Sant Pere al Castell, fotografia de Joan Grífols

CORPUS 2022 VÍDEO ENLLAÇ AQUÍ

CORPUS 2022 ENTREVISTA RÀDIO ENLLAÇ AQUÍ



Entrades populars